Bandelės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Bandelės


INGREDIENTAI:

1kg miltų,
1/2 stiklinės pieno,
40g mielių,
150g cukraus,
4—5 tryniai,
100—150g sviesto,
7g druskos,
citrinos žievelių.

Vietoj pieno galima vartoti grietinėlę. Tuomet 1/3 mažinama sviesto norma.

Varškės masei:
l/2kg varškės,
2 tryniai,
100g cukraus,
vanilinio cukraus.

Aguonų masei:
300g aguonų,
100g cukraus,
1 kiaušinis,
50g sviesto,
apelsinų cukrinukų ir riešutų paskaninimui.


GAMINIMAS:

Tešla gaminama kaip pagerintam pyragui, tik truputį kietesnė. Varškė gerai ištrinama, sudedami su cukrumi ištrinti tryniai, suberiamas vanilinis cukrus ir gerai išmaišoma. Aguonos nuplaunamos, išbrinkinamos karštame vandenyje, nusunkiamos ir sumalamos mėsmale arba sutrinamos. Sviestas išsukamas, įmušamas kiaušinis ir sukant sudedamos aguonos bei cukrinukai su riešutais.

Iš pakilusios tešlos iškočiojami apie 1/2 cm storio lakštai, stikline išspaudžiami skritulėliai, pusei jų stikliuku išimami viduriukai. Kiaurasis skritulėlis uždedamas ant baltymais patepto skritulėlio su viduriu. Padarytos bandelės skardoje pakildinamos. Prieš kepant bandelės vidus pridedamas varškės, tešla aptepama išplaktu kiaušiniu ir kepama 20—25 min.

Bandelėms su aguonomis tešla iškočiojama apie 1 cm storio. Lakštas aptepamas aguonų mase, suvyniojamas nestoras volelis ir aštriu peiliu supjaustoma 8—10 cm ilgio gabalėliais, kurie 2—3 vietose skersai įpjaunami. Pakildinus skardoje, bandelės aptepamos kiaušiniu ir kepama apie 20—25 min.

Iš tos pačios tešlos daromos įvairaus pavidalo bandelės su cinamonu, su kmynais arba be jokių priedų išspaudžiant tarp pirštų apskritas nedideles bandeles. Kiekviena jų kryžmai įpjaunama. Į pjūvio vietą įdedamas sviesto gabalėlis ir užbarstoma kmynų. Bandelė aptepama kiaušiniu. Kepama 15—20 min. Apskritas bandeles galima aptepti kiaušiniu ir užbarstyti cukrumi su cinamonu. Iš tešlos galima iškočioti apie 1/2 cm storio lakštą, patepti šiltu sviestu, užbarstyti cukrumi bei cinamonu ir suvynioti volelį. Jis supjaustomas 1 cm storio gabaliukais, kurie pjūviu į apačią dedami ant riebalais išteptos skardos, pakildinami ir kepami 15—20 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668