Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalakuto krūtinėlė su Bešamelio padažu


INGREDIENTAI:

500-600 g kalakutų krūtinėlės,
50 g miltų,
druskos,
maltų pipirų,
125 g sviesto,
25 g apelsinų likerio (arba 2 šaukštus apelsinų sulčių sumaišome su trupučiu brendžio),
1/2 l. pieno,
tarkuotų muskatų,
50 g tarkuoto fermentinio sūrio,
3 šaukštai grietinės.


GAMINIMAS:

Kalakutų krūtinėlę supjaustome plonais gabalais, apvoliojame miltuose, sumaišytuose su druska ir pipirais. Keptuvėje ištirpiname 90 g sviesto, dedame kalakutų krūtinėlių gabalus, kiekvieną pusę kepame po 5-6 min. Kepimo indą ištepame sviestu ir sudedame apkeptus pjausnius. Į keptuvę supilame apelsinų likerį (arba apelsinų sultis su brendžiu) ir sumaišome su likusiu sviestu. Bešamelio padažui ištirpiname 30 g sviesto, suberiame likusius miltus, gerai išmaišome mediniu šaukštu, supilame šaltą pieną ir maišydami užviriname. Pasūdome, įberiame maltų pipirų ir muskatų, suberiame pusę tarkuoto fermentinio sūrio. Supilame apelsinų likerio ir sviesto mišinį, sudedame grietinę, išmaišome ir užpilame ant pjausnių. Apibarstome likusiu sūriu ir apie 10 min. kepame karštoje orkaitėje. Tiekiame su virtais ryžiais bulvių koše, daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668