Baltos duonos arba ragaišio,
sviesto,
salotų lapų,
kiaušinio,
krienų,
grietinės,
krapų,
daktariškos dešros,
morka,
citrinos sultys,
keptos veršienos arba liežuvio,
šviežias agurkas,
sūrio,
ridikėlių,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Išilgai įpjauta balta duona pakepinama arba aptepama sviesto mase (žalia, su kumpiu, su sūriu). Apdengiama salotų lapeliais, kad jų kraštai būtų nukarę, ant salotų sudedami kiaušiniai su krienais, papuošiama krapais.
Tarp eilių vėduokle sudedami daktariškos dešros griežinėliais, citrinos sultimis pagardinta tarkuota morka, šviežiu agurku papuošti veršienos arba liežuvio gabalėliai, ridikėliais papuošto sūrio griežinėliai. Viskas sugrupuota ant salotų lapų taip, kad tarp įvairių produktų kyšotų salotos lapelio kraštelis. Papuošiama krapais arba petražolių lapeliais.