T e š l a i:
3 kiaušiniai,
0,5 stiklinės cukraus,
100 g sviesto,
200 g medaus,
600 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių,
1 šaukštas cinamono,
po 1/2 šaukštelio įvairių maltų prieskonių: imbiero, muskatų, gvazdikėlių, kardamono arba 2 šaukšteliai paruošto mišinio meduoliams.
P a p u o š i m u i:
100 g šokolado,
2 šaukštai pieno,
2 kiaušinių baltymai,
3 stiklinės cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Medų, cukrų ir sviestą šildykite puodelyje, kol susidarys vientisa masė. Ją atvėsinę įmaišykite kiaušinius ir su kepimo milteliais bei prieskoniais sumaišytus miltus. Išminkykite tešlą ir iškočiokite 7 mm storio lakštą.
Pagal iš anksto paruoštus įvairių formų trafaretus išpjaukite sausainius. Sausainius kepkite kepimo popieriumi išklotoje skardoje 170 laipsnių temperatūros orkaitėje. Prieš pat šventes meduoliukus reikia papuošti piene ištirpintu šokoladu ir baltymų glajumi.