Kiaulienos nugarinės apie 1,5 kg,
truputis kiaulienos prieskonių,
maltų juodųjų pipirų,
citrinų sulčių,
aliejaus kepsniui patepti,
medinių smeigtukų.
O m l e t u i:
7-8 kiaušiniai,
2 stiklinės džiovintų virtų grybų,
2 nedidelės raudonosios paprikos,
0,5 stiklinės pieno,
2 svogūnai,
3 šaukštai miltų,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Iš kiaulienos nugarinės išpjaukite išklotinę (pjaudami apvaliai aplink, paverskite nugarinę mėsos lakštu), įtrinkite prieskoniais, citrinų sultimis ir suvynioję į maistinę plėvelę laikykite šaltai 12-14 val. Grybus, svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir pakepkite aliejuje. Kiaušinius suplakite su pienu bei miltais, sumaišykite su pakeptomis daržovėmis ir iškepkite du omletus (arba vieną nugarinės lakšto dydžio omletą skardoje).
Omletą uždėkite ant mėsos lakšto, susukite ir kraštus sutvirtinkite mediniais smeigtukais. Kepkite 1,5 val. 220 laipsnių temperatūros orkaitėje. Patiekti galima ir šaltą, ir karštą. Jei tieksite karštą, pirmiausia supjaustykite porcijomis ir atsargiai ištraukite smeigtukus. Jei šaltą- smeigtukus išimkite, kai mėsa atvės, ir tik tada pjaustykite.