800 g virtų burokėlių,
150 g rūkytos šoninės,
1-2 raudonieji svogūnai,
2 saujos gražgarsčių,
2 saujos salotų,
2 šaukštai kaparių.
M a r i n a t u i:
50 ml alyvuogių aliejaus,
1 1/2 šaukšto baltojo vyno acto,
2 šaukštai garstyčių,
druskos,
pipirų,
džiovintų raudonėlių.
P a d a ž u i:
200 g fetos sūrio,
150 ml pieno.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: aliejų, actą, garstyčias, žiupsnelį druskos, pipirų ir raudonėlių sumaišykite. Virtus burokėlius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sudėkite į dubenį. Užpilkite marinatu ir palikite per naktį.
Keptuvėje apkepinkite šoninės griežinėlius, sudėkite ant popierinio rankšluoščio susigerti riebalams. Atvėsusią šoninę ir svogūnus supjaustykite mažais gabalėliais. Salotas nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į lėkštę. Ant jų sudėkite marinuotus burokėlius, šoninę, svogūnus ir kaparius.
Paruoškite padažą: fetos sūrį ištrinkite su pinu. Prieš patiekiant su salotomis, palaikykite šaltai.