400 g baltų žuvų filė be odelės,
1/2 stiklinės avižinių dribsnių,
4 šaukštai miltų,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis kario,
aliejaus ir sviesto,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kariu ir supilkite į plokščią lėkštę. Į kitą lėkštę įberkite avižinių dribsnių. Dubenėlyje išplakite kiaušinį. Žuvis rūpestingai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu, apvoliokite miltų ir kario mišinyje, kiaušinio plakinyje ir avižiniuose dribsniuose.
Keptuvėje ant stiprios ugnies pašildykite aliejų, įdėkite nedidelį gabalėlį sviesto. Dėkite žuvis ir kepkite apie 2 minutes iš kiekvienos pusės. Ypač skanu valgyti su tirštu nesaldžiu jogurtu, šlakeliu citrinų sulčių ir keletu kalendrų šakelių.