Energetinė vertė: 2554 kcal
T e š l a i:
1 kg virtų bulvių,
1 šaukštas margarino,
5 šaukštai miltų,
1/2 stiklinės rūgusio pieno,
1 kiaušinis,
druskos.
Į d a r u i:
150 g kumpio,
3 svogūnai,
1 šaukštas riebalų.
P a d a ž u i:
1 šaukštas aliejaus,
3 šaukštai pomidorų tyrės,
1 šaukštas grietinės,
druskos.
GAMINIMAS:
Bulves sumalkite ir suminkykite su miltais, riebalais, rūgusiu pienu, tryniais ir druska. Baigiant minkyti, įmaišykite išplaktus baltymus. Tešlą iškočiokite ant riebalais ištepto pergamentinio popieriaus ir dėkite į skardą. Kepkite, kol gražiai aprausvės.
Kumpį smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pakepintais svogūnais. Iškepusį plokštainį dar karštą išimkite iš skardos, apdėkite kumpiu ir, paėmus už pergamentinio popieriaus kraštų, tuoj suvyniokite.
P a d a ž u i pomidorų tyrę pakepinkite su aliejumi, į ją supilkite grietinę, pasūdykite ir užvirinkite. Vyniotinį paduokite karštą su padažu.