Energetinė vertė: 2850 kcal
500 g perlinių kruopų,
500 g džiovintų vaisių arba slyvų,
100 g lašinukų,
1 šaukštas cukraus,
aliejaus,
cinamono,
druskos.
GAMINIMAS:
Džiovintus vaisius gerai nuplaukite ir išmirkykite. Servetėlę nuplikykite, nugręžkite ir visą vidurį ištepkite aliejumi. Nedidelio pusdubenio dugną išklokite servetėle ir ant jos susluoksniuokite nuplautas kruopas ir džiovintus vaisius.
Viską sudėjus, priešingus servetėlės kampus laisvai suriškite (kad būtų vietos kruopoms brinkti). Surištą apvalų kukulį užkabinkite ant samčio koto, įleiskite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 1 valandą. Išvirusį kukulį išverskite į pusdubenį, apibarstykite cukrumi bei cinamonu ir užpilkite paspirgintais lašinukais.