3 stiklinės miltų,
3 kiaušiniai,
100 g sviesto,
0,5 l pieno,
50 g mielių,
1 šaukštelis cukraus,
druskos.
Įdarui:
0,5 l virtos maltos mėsos,
1 kiaušinis,
1 smulkiai supjaustytas svogūnas,
2 šaukštai išmirkytos bandelės,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai kmynų,
druskos.
GAMINIMAS:
Į miltus supilti pašildytą, pienę ištirpintą sviestą, įdėti truputį druskos, pakildytas mieles, įmušti kiaušinius ir suminkyti tešlą. Ją pastatyti šiltai ir leisti gerai iškilti. Įdarui į masę sudėti visus nurodytus produktus ir sumaišyti. Iš tešlos formuoti piršto ilgio bandeles, į vidų įdėti mėsos įdaro, kraštus užspaudyti. Bandeles sudėti į paruoštą skardą, leisti pakilti, po to aptepti kiaušinio tryniu ir kepti vidutinio karštumo krosnyje 60 minučių. Skanaus!