2 baklažanai,
5 nedideli pomidorai,
2 agurkai,
200 g fetos,
100 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų,
aliejaus.
P a d a ž u i:
85 ml aliejaus,
1 šaukštas acto su prieskoniais,
1 skiltelė česnako,
1 šaukštelis cukraus,
1 šaukštelis žalumynų (peletrūnų, raudonėlių arba petražolių).
GAMINIMAS:
Padažui susmulkinkite česnaką ir sumaišę su kitais komponentais gerai išplakite. Baklažaną supjaustykite 2 cm kubeliais, pasūdykite ir palaikykite 30 min. Tada baklažanų kubelius nuplaukite ir nusausinkite.
Kepkite aliejuje, kol apskrus. Agurkus supjaustykite griežinėliais, pomidorus-skiltelėmis, suberkite alyvuoges, kubeliais supjaustytą sūrį, viską užpilkite padažu ir atsargiai išmaišykite.