Pusė stiklinės šaldytų žirnelių,
didelė skardinė luptų pomidorų savo sultyse,
400 g minkštos jautienos,
2 paprikos,
2 morkos,
gabalėlis saliero gumbo,
didelis svogūnas,
4 česnako skiltelės,
2 šaukštai sojų padažo,
pagal skonį druskos,
pipirų,
kadagio uogų,
laurų lapų,
Provanso žolelių mišinio,
2 šaukštai aliejaus daržovėms kepti.
GAMINIMAS:
Žirnelius atitirpinkite, mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, apibarstykite Provanso mišiniu, apšlakstykite sojų padažu, pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Kai mėsa šiek tiek pasimarinuos, iškepkite ją keptuvėje karštuose riebaluose.
Keptą mėsą suverskite į puodą, įpilkite vandens, sudėkite laurų lapelius, sumeskite kadagio uogas. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, kol dailiai pagels pakepinkite šaukšte sviesto ir suverskite į puodą. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite stambiais gabalėliais.
Morkas ir salierų gumbus taip pat supjaustykite stambiai. Visas daržoves suverskite į puodą ir virkite apie 15 min., tada suverskite pomidorus į sriubą, pasūdykite baigiant virti, kad tik sušiltų, sumeskite žirnelius.