500 g šaldytų žuvų filė,
žuvų prieskonių,
2 citrinų sultys,
riebalų kepti.
T e š l a i:
6 šaukštai miltų,
stiklinė šviesiojo alaus,
aliejaus,
žuvų prieskonių.
P a d a ž u i:
1/2 l jogurto,
1/2 indelio majonezo su krapais,
marinuotų daržovių (agurkų, paprikų, burokėlių).
GAMINIMAS:
Žuvis supjaustykite gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, apvoliokite prieskoniuose ir 1/2 valandos palikite. Į alų berkite miltus, pilkite truputį aliejaus, skaninkite prieskoniais. Tešloje pamirkykite žuvų gabaliukus ir iškepkite gerai įkaitintuose riebaluose.
Paruoškite padažą iš jogurto ir majonezo. Pridėkite susmulkintas marinuotas daržoves, gerai viską išmaišykite ir pilkite ant žuvų. Tiekite su bulvių koše.