250 ml grietinės,
200 g sausainių,
1 stiklinės cukraus miltelių,
citrinų rūgšties,
100 g smulkintų lazdynų riešutų,
1 stiklinės aguonų,
2 šaukštų želatinos,
1 pakelio vaisių ar uogų želė,
vynuogių papuošti.
GAMINIMAS:
Sausainius sulaužykite gabalais. Želatiną užpilkite stikline pieno, išbrinkinkite, tuomet ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Paruoškite masę: sumaišykite grietinę, suberkite cukraus miltelius, žiupsnelį citrinų rūgšties, riešutus, aguonas, viską kruopščiai išmaišykite.
Į masę sudėkite sausainius ir vėl pamaišykite. Supilkite piene ištirpintą želatiną, dar kartą pamaišykite, sukrėskite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą stingti. Papuoškite želė: užpilkite perpus mažesniu kiekiu vandens, nei nurodyta ant pakelio.
Padėkite šaltai, palaukite, kol želė pradės stingti (pasidarys kaip kisielius). Sustingusio torto viršų papuoškite vynuogių puselėmis, ant viršaus užpilkite stingstančią želė. Dar dėkite į šaldytuvą. (Į šį tortą galite dėti džiovintų ar konservuotų vaisių).