Tortas su aguonomis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Tortas su aguonomis


INGREDIENTAI:

250 ml grietinės,
200 g sausainių,
1 stiklinės cukraus miltelių,
citrinų rūgšties,
100 g smulkintų lazdynų riešutų,
1 stiklinės aguonų,
2 šaukštų želatinos,
1 pakelio vaisių ar uogų želė,
vynuogių papuošti.


GAMINIMAS:

Sausainius sulaužykite gabalais. Želatiną užpilkite stikline pieno, išbrinkinkite, tuomet ištirpinkite ir šiek tiek atvėsinkite. Paruoškite masę: sumaišykite grietinę, suberkite cukraus miltelius, žiupsnelį citrinų rūgšties, riešutus, aguonas, viską kruopščiai išmaišykite.

Į masę sudėkite sausainius ir vėl pamaišykite. Supilkite piene ištirpintą želatiną, dar kartą pamaišykite, sukrėskite į torto formą ir padėkite į šaldytuvą stingti. Papuoškite želė: užpilkite perpus mažesniu kiekiu vandens, nei nurodyta ant pakelio.

Padėkite šaltai, palaukite, kol želė pradės stingti (pasidarys kaip kisielius). Sustingusio torto viršų papuoškite vynuogių puselėmis, ant viršaus užpilkite stingstančią želė. Dar dėkite į šaldytuvą. (Į šį tortą galite dėti džiovintų ar konservuotų vaisių).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668