1,3 kg jautienos filė,
2 šaukštų alyvų aliejaus,
25 g sviesto,
1 raudonojo svogūno,
300 g pievagrybių,
2 šaukštų chereso,
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
100 g džiovintų pomidorų aliejuje,
500 g sluoksniuotos šaldytos tešlos,
1 kiaušinio aptepti,
1 ryšelio salotų lapų,
druskos, pipirų.
GAMINIMAS:
Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir perriškite virvele kas 2,5 cm. Keptuvėje įkaitintame aliejuje, vartydami iš visų pusių, 5-8 min. pakepkite jautieną. Perdėkite į kepimo skardą, įpilkite šlakelį vandens ir kepkite 200 laipsnių karščio orkaitėje 35-40 min.
Atvėsinkite, nuimkite virvę, pabarstykite druska bei pipirais. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkintą svogūną, po kelių minučių suberkite griežinėliais pjaustytus grybus ir kepkite apie 5 min. Tada supilkite cheresą, įberkite druskos, pipirų ir viską vartydami kepkite keletą minučių.
Nuimkite nuo ugnies, įberkite raudonėlių, sudėkite smulkintus pomidorus, atvėsinkite. Sluoksniuotą tešlą iškočiokite ir centre, per mėsos ilgį, sudėkite pusę paruošto pomidorų troškinio, ant jo uždėkite mėsos gabalą, o likusį pomidorų troškinį-ant mėsos viršaus. Tešlos kraštus sutepkite kiaušinio plakiniu, gražiai apsukite mėsos gabalą, kraštus užlenkite.
Tešlos perteklių nupjaukite: iš jos galėsite padaryti papuošimus. Tešlos paviršių sutepkite kiaušinio plakiniu. Aštriu peiliu padarykite įstrižus įpjovimus ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Pašaukite mėsą į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 40-45 min., kol gražiai apskrus.