2 kg žalios liesos šoninės.
Į d a r u i: 500 g maltos mėsos,
1 mažos bandelės,
1-2 skiltelių česnako,
1-2 kiaušinių trynių,
mairūnų,
aštriųjų paprikų prieskonių,
2 šaukštų kečupo,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Šoninę nuplaukite, šiek tiek pamuškite, įtrinkite druska ir mairūnais. Bandelę pamirkykite vanenyje arba piene, išspauskite, sutrinkite šakute. Česnaką ištrinkite su druska. Visus įdaro komponentus kruopščiai išmaišykite.
Šoninės gabalą storai pertepkite įdaru, tvirtai suvyniokite ir stipriai apriškite pakankamai storais medvilniniais siūlais. Vyniotinį kruopščiai įtrinkite druska ir mairūnais, galite ištepti kečupu, dėkite į atsparų karščiui indą ir kepkite 1 val. 180-200 laipsnių karščio orkaitėje.