500 g žuvies filė,
500 g pirktos sluoksniuotos šaldytos tešlos,
2 šaukštų majonezo,
4 šaukštų smulkintų žalumynų,
1 kiaušinio,
1 svogūno,
druskos,
pipirų,
1 citrinos.
GAMINIMAS:
Žuvies filė apkepkite su pjaustytais svogūnais, druska, pipirais. Atvėsinkite, nusausinkite. Tešlą padalykite pusiau. Iškočiokite 5 mm plonumo lakštus. Ant vieno lakšto užbarstykite dalį žalumynų, uždėkite žuvies filė, patepkite majonezu, apibarstykite likusiais žalumynais ir pipirais.
Tešlą palei žuvies kontūrą patepkite kiaušinio tryniu. Ant viršaus dėkite antrą lakštą. Prispauskite viršutinį lakštą prie apatinio, nupjaukite nereikalingus tešlos likučius, suteikdami gaminiui žuvies formą.
Viršuje aštriu peiliu padarykite piešinį ir patepkite plaktu kiaušiniu. Skardą apšlakstykite vandeniu, sudėkite žuvį ir pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę. Kepkite 20-25 min. Patiekite karštą arba šaltą, papuoškite citrinos skiltelėmis, žalumynais.