4 ešerių filė,
druskos,
pipirų,
4 citrinų,
100 g jogurto,
2 skiltelių česnako,
3 šaukštų alyvų aliejaus,
100 g fetos sūrio,
4 šaukštų džiūvėsėlių,
500 g bulvių,
500 g morkų,
2 pankolių,
1 žiedinio kopūsto gūžės,
4 kiaušinių trynių,
1 šaukštelio cukraus.
GAMINIMAS:
Iš vienos citrinos išspauskite sultis. Paruoštą žuvį apibarstykite druska, pipirais, apšlakstykite citrinos sultimis, sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. Česnaką sukapokite, sūrį sumaigykite šakute, sumaišykite su česnaku ir jogurtu. Šia mase patepkite žuvį, apibarstykite džiūvėsėliais. apšlakstykite alyvų aliejumi ir pašaukite į 200 laipsnių karščio orkaitę. Kepkite 35 min. Bulves ir morkas nuskuskite, supjaustykite apskritimais.
Pankolius nuvalykite, perpjaukite į 4 dalis, po to supjaustykite plonomis skiltelėmis. Kopūstą išskirstykite žiedynais. Daržoves virkite 10 min. pasūdytame vandenyje, tada išgriebkite, nuvarvinkite. Išspauskite dviejų citrinų sultis, suplakite su tryniais, įpilkite 125 ml karšto daržovių nuoviro, įberkite cukraus, druskos, pipirų. Žuvį su daržovėmis sudėkite į lėkštę, apliekite padažu, papuoškite citrina.