500 g šaldytų krevečių,
200 g meliono,
gūželės salotų,
po vieną raudoną ir žalią papriką,
1 citrinos,
1 šaukštelio citrinų sulčių,
1 šaukšto alyvų aliejaus,
4 šaukštų riebios grietinėlės,
1/2 stiklinės sauso baltojo vyno,
petražolių.
GAMINIMAS:
Krevetes išvalykite ir virkite pasūdytame vandenyje 2-3 min., atvėsinkite. Apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi ir palikite marinuotis 30 min. Salotas supjaustykite šiaudeliais, sudėkite į skaidrius stiklo indelius arba taures.
Žalią papriką supjaustykite šiaudeliais, raudoną kubeliais, melioną-griežinėliais. Paruoštus produktus sudėkite sluoksniais į indelius. Padažui sumaišykite grietinėlę ir vyną bei išplakite. Salotas apliekite p-adažu, papuoškite citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėmis.