400 ml pieno,
300 ml vištienos sultinio,
500 g pievagrybių,
700 g vištienos filė,
6 didelių bulvių, išvirtų su lupenomis,
4 šaukštų aliejaus,
ryšelio svogūno laiškų,
3 šaukštelių krakmolo,
druskos,
pipirų,
tarkuoto muskato riešuto.
GAMINIMAS:
Pievagrybius supjaustykite skiltelėmis. Svogūnus susmulkinkite. Vištienos filė supjaustykite kubeliais. Bulves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, įberkite druskos, pipirų, muskato riešuto. Įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir apkepkite vištieną su svogūnų laiškais. Perdėkite į lėkštę.
Į keptuvę suberkite grybus ir aliejuje kepkite 3 min. Tuomet sudėkite vištieną, grybus, įpilkite sultinio. Uždenkite ir troškinkite 10 min. Iš bulvių padarykite paplotėlius, kiekvieną apliekite šaukštu pieno ir kepkite aliejuje po 4 min. iš kiekvienos pusės. Krakmolą išmaišykite su pienu, pamažu supilkite į troškinį, dar pakaitinkite ir sudėkite ant iškeptų paplotėlių.