500 g kalakuto krūtinėlės,
250 g maltos kiaulienos,
kietesnės bandelės,
1 morkos,
1/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinio,
4 šaukštų smulkintų žalumynų (bazilikų, čiobrelių, petražolių),
2 skiltelių česnako,
2 svogūnų,
raudonosios paprikos,
šlakelio sauso baltojo vyno,
2 šaukštų aliejaus,
šaukšto džiovintų čiobrelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bandelę išmirkykite piene. Papriką nuvalykite ir supjaustykite kubeliais. Svogūnus supjaustykite kubeliais, česnaką sukapokite. Išmirkytą bandelę nuspauskite , sumaišykite su malta mėsa, kiaušiniu, česnaku, svogūnais ir žalumynais. Įberkite druskos ir pipirų.
Kalakuto krūtinėlę lengvai pamuškite, padarykite stačiakampio formos lakštą. Ant jo dėkite faršą, viduryje-papriką. Kruopščiai susukite vyniotinį, apriškite siūlu. Mėsą dėkite į kepimo indą, apibarstykite džiovintais čiobreliais, įpilkite aliejaus ir vyno, įdėkite pjaustytų morkų. Pašaukite į 170 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite 40 minučių.