400 g moliūgo,
8 riekelės skrudinimo duonos,
3 kiaušiniai,
2 tryniai,
šaukštelis vanilinio cukraus,
100 g plakamosios grietinėlės (35 proc. riebumo),
150 g natūralaus pieno (2,5 proc. riebumo),
80 g cukraus,
šaukštas sviesto,
šaukštelis cinamono,
cukraus pudros.
Sirupui:
stiklinė vandens,
3-4 šaukštai cukraus,
šaukštelis cinamono,
apelsinų žievelės,
keli gvazdikėliai.
GAMINIMAS:
Iš vandens ir cukraus išvirkite sirupą, pagardinkite cinamonu, gvazdikėliais ir apelsinų žievelėmis, atvėsinkite. Moliūgą supjaustykite šiaudeliais, užpilkite sirupu ir per naktį palaikykite šaldytuve.
Nupjaukite skrudinimo duonos plutelę, riekeles išdėliokite ant stalo ir plonai iškočiokite. Išgriebkite moliūgų šiaudelius iš sirupo ir nuvarvinkite. Į kiekvieną riekelę įvyniokite po 3-4 moliūgo gabalėlius.
Kepimo formą patepkite sviestu, sudėkite į ją duonos ir moliūgų suktinukus. Dubenyje suplakite kiaušinius, trynius, paprastą ir vanilinį cukrų, grietinėlę, pieną ir cinamoną, supilkite ant suktinukų. Kepkite 25 minutes 200 laipsnių temperatūroje.