Energetinė vertė: 840 kcal
1 didelis žiedinis kopūstas,
druskos.
P a d a ž u i:
200 g fermentinio sūrio,
1 šaukštas miltų,
1 šaukštas sviesto,
0,5 stiklinės pieno ar grietinės,
2 tryniai,
1 šaukštas riebalų,
1 šaukštas maltų džiuvėsėlių,
pipirų.
GAMINIMAS:
Žiedinį kopūstą nuvalykite, stambiai supjaustykite ir pamerkite 30 minučių į stipriai pasūdytą vandenį. Išėmus iš sūrymo, užpilkite pasūdytu vandeniu ir uždengus virkite ant silpnos ugnies 25 minutes. Išvirus nukoškite. P a d a ž u i miltus pakepinkite su riebalais, atskieskite pienu, sudėkite išplaktus trynius, pipirus ir pavirinkite.
Jei padažas labai tirštas, įpilkite kopūstų nuoviralo. Į padažą įmaišykite 100 g tarkuoto sūrio. Vandeniui nuvarvėjus, sudėkite žiedinius kopūstus į riebalais išteptą indą, užpilkite padažu, užbarstykite džiuvėsėliais ir likusiu tarkuotu sūriu. Uždėkite riebalų ir apkepkite. Paduokite su rūkytu kumpiu.