Energetinė vertė: 2506 kcal
2 1/2 stiklinės miltų,
20 g mielių,
1/2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
2 šaukštai sviesto,
1 kg troškintų daržovių,
druskos.
GAMINIMAS:
Užmaišykite mielinę tešlą. Jai pakilus, išminkykite ir iškočiokite piršto storumo lakštą. Smulkiai supjaustytas morkas, žiedinius ir ropinius kopūstus, baltagūžius kopūstus ir žaliuosius žirnelius ištroškinkite su sviestu ir keliais šaukštais vandens.
Ištroškintus supilkite į koštuvą, nuvarvinkite ir atvėsinkite. Galima įmaišyti džiuvėsėlių. Daržoves sukrėskite ant tešlos lakšto, sulyginkite ir susukite voleliu. Paruoštą vyniotinį įdėkite į riebalais išteptą skardą, patepkite kiaušiniu ir kepkite maždaug 1 valandą.