Jautienos kepenys receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jautienos kepenys


INGREDIENTAI:

600 g jautienos kepenų (4 gabalėliai po 150 g kiekvienas),
2 svogūnų,
2 stambių obuolių,
2 šaukštų kvietinių miltų,
100 g sviesto,
1 šaukštelio druskos,
pipirų (pagal skonį),
žalumynų.


GAMINIMAS:

Pašalinkite iš kepenų plėves ir gyslas. Supjaustykite svogūnus plonais griežinėliais ir nuplikykite juos verdančiu vandeniu. Išpjaukite obuolių sėklalizdžius ir supjaustykite juos į aštuonis gabalėlius.

Kiekvieną kepenų gabalą apvoliokite miltuose, po to būtinai nukratykite miltų perteklių. Įkaitinkite pusę sviesto, apkepinkite jame iš abiejų pusių obuolių skilteles ir išimkite jas iš keptuvės. Tada tuose pačiuose riebaluose apkepinkite svogūnus ir sumaišykite su obuoliais.

Ištirpinkite likusį sviestą ir apkepinkite jame kepenis (po 3 min. kiekvieną pusę), jas pasūdykite ir pabarstykite pipirais. Prieš patiekdami į stalą sudėkite kepenų gabalus į pašildytas lėkštes ir papuoškite obuoliais, svogūnais, salotų lapais bei šviežiomis daržovėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668