1 kg žuvų faršo,
3 kiaušiniai,
3 šaukštai manų kruopų,
1/2 stiklinės pieno,
1 šaukštas sviesto,
1 morka,
3 svogūnai,
1/2 šaukštelio cukraus,
žalumynų,
laurų lapų,
pipirų,
druskos,
aliejaus.
GAMINIMAS:
Išplakite kiaušinius. Vieną svogūną smulkiai sutarkuokite, kitus su smulkiai supjaustykite ir pakepkite, kol įgaus auksinį atspalvį. Manų kruopas užmerkite piene 10-15 minučių. Sumaišykite faršą, kiaušinius, svogūnus (žalius ir pakeptus), manų kruopas, cukrų ir sviestą.
Įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite. Rankas sudrėkinę aliejumi, formuokite kotletukus ant aliejumi išteptos pjaustymo lentos. Į puodą įpilkite 500 ml vandens, įberkite druskos ir užvirkite. Į verdantį vandnį pirmiausia sudėkite supjaustytą griežinėliais morką.
Paskui sudėkite kotletukus-po vieną, kad vanduo nenustotų viręs. Nugriebkite putas. Įdėkite lapų ir žalumynų. Virkite 25-30 minučių.