250 g juodųjų alyvuogių,
4 šaukštai Provanso aliejaus,
2 šaukšteliai "Persilado" prieskonių ir džiovintų raudonėlių,
šaukšelis rudojo cukraus,
šaukštelis smulkintos aitriosios paprikos,
šaukštelis nutarkuotos citrinos žievelės,
3 česnako skiltelės,
svogūnas,
alyvuogių marinatas.
GAMINIMAS:
Juodąsias alyvuoges supilkite į gilų dubenį, įpilkite 4 šaukštus Provanso aliejaus, įberkite po 2 šaukštelius "Persilado"prieskonių ir džiovintų raudonėlių, po šaukštelį rudojo cukraus, smulkintos aitriosios paprikos ir nutarkuotos citrinos žievelės.
Šaukšte aliejaus pakepinkite 3 česnako skilteles ir griežinėliais pjaustytą svogūną, masę atvėsinkite ir įmaišykite į alyvuogių marinatą. Alyvuoges suverskite į stiklainį, užsukite ir parą palaikykite šaldytuve. Prieš tiekdami būtinai išinkite, kad jos atšiltų ir suminkštėtų.
Tokias alyvuoges skanu valgyti vienas su skrudinta baltos duonos riekele. Jas galima tiekti su sūriais, berti ant picų ar salotų.