2,5 kg jautienos krūtininės, šoninės ar nugarinės,
jūros drskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
alyvuogių aliejaus,
3 raudonieji per pusę perpjauti svogūnai,
3 kg nuskustų keptų bulvių,
4 dideli nuskusti ir į keturias dalis pjaustyti pastarnokai,
3 rozmarinų šakelės,
4 nuluptos česnako skiltelės,
2 nykščio dydžio nuskusti ir griežinėliais pjaustyti šviežio imbiero gabalėliai,
miltų,
1/2 butelio stipraus raudonojo vyno.
GAMINIMAS:
Iškepti kepsnį nesunku, tik svarbu gerai apskaičiuoti laiką. Prieš pradėdami pasiruoškite visas daržoves ir užmaišykite Jorkšyro pudingo tešlą. Jei būsite tai padarę, spėsite paruošti pudingą ir daržoves, kol jautiena auš ištraukta iš orkaitės. Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių, o ant viryklės sušildykite didelę kepimo skardą storu dugnu. Jautieną gausiai įtrinkite druska, tada į padėklą įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite mėsą iš visų pusių.
Sudėkite svogūnus, ant jų uždėkite jautieną ir kepkite įkaitintoje orkaitėje pusantros valandos. Įdėję kepti jautieną, bulves 10 minučių apvirkite sūdytame vandenyje ir nukoškite pro kiaurasamtį. Pamaišykite, kad nugaruotų-geriau apskrus. Po pusvalandžio ištraukite padėklą ir sumeskite bulves, pastarnokus ir rozmarinus. Česnakų spaustuku ar tarka sutraiškykite arba sutarkuokite česnaką ir imbierą, pabarstykite jų per visą padėklą-skonis bus nepaprastas.
Krestelėkite skardą ir įkiškite dar valandai į orkaitę. Bulves su pastarnokais išdėliokite į dubenį, kad neatvėstų, jautieną įdėkite į lėkštę ir pridenkite foliją, tada imkitės daržovių bei Jorkšyro pudingo. Įkaitinkite formelę, kurioje bus kepamas Jorkšyro pudingas, į kiekvieną skyrelį įpylę 1 cm alyvuogių aliejaus.
Po 10 minučių tešlą sudėkite į formelę. Kepkite maždaug 30 minučių, mkol apskrus-orkaitės neatidarinėkite, antraip pudingas neiškils. Išpilkite iš skardos didumą riebalų, turėtų likti tik karamelizuoti svogūnai ir tiršta gardi jautienos sunka. Į skardą įberkite arbatinį šaukštelį miltų ir viską išmaišykite. Uždėkite skardą ant viryklės ir, kai įkais, supilkite raudonąjį vyną.
Lėtai pavirkite 5-10 minučių, kas porą minučių pamaišydami, kol padažas pasidarys tikrai skanus ir ims lipti prie šaukšto nugarėlės. Įpilkite jautienos sunkos, nepabijokite padažą praskiesti vandeniu ar sultiniu, jei tik norite. Perkoškite pro stambų sietelį, pagrūsdami šaukštu, ir patiekite pašildytame padažo indelyje.