170 g bet kokių grybų,
alyvuogių aliejaus,
1 arba 2 nuluptos ir smulkiai pjaustytos česnako skiltelės,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 sauja šviežių plokščialapių smulkiai pjaustytų petražolių,
4 po 200 g vištų krūtinėlės be odelių,
500 g sluoksniuotos tešlos,
1 plaktas kiaušinis,
2 valgomieji šaukštai su kaupu rupių garstyčių,
1 didelė taurė baltojo vyno,
140 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Supjaustykite grybus-pusę stambiai ir pusę smulkiai. Į karštą keptuvę įpilkite kelis šlakelius alyvuogių aliejaus ir maždaug 10 minučių lėtai kepkite česnakus su grybais. Įberkite prieskonių ir įmaišykite pjaustytas petražoles.
Palikite atvėsti. Nuplėškite vištos krūtinėlės filė nuo kaulo, atsargiai įpjaukite ir prikimškite ataušusių grybų. Pabarstę miltais iškočiokite tešlą, kad būtų maždaug 45 cm ilgio, 20 cm pločio ir kiek daugiau nei 0,5 cm storio. Supjaustykite ją išilgai į 4 dalis ir ja apvyniokite kiekvieną krūtinėlę.
Patepkite tešlą kiaušiniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Kol vištiena kepa, į karštą prikaistuvį pripilkite garstyčias ir baltąjį vyną, leiskite nugaruoti, kad neliktų alkoholio kvapo. Supilkite grietinėlę ir lėtai virkite, kol padažas ims lipti prie šaukšto nugarėlės, tada nuimkite nuo vyryklės ir pridėkite prieskonių. Kiekvieną krūtinėlę supjaustykite į 3 dalis ir patiekite su trupučiu padažo ir, jei norite, šlakeliu alyvuogių aliejaus.