4 cukinijos,
jūros druskos ir juodųjų maltų pipirų,
raudonas pipiras,
1/2 česnako skiltelės,
alyvuogių aliejaus,
citrinų sulčių,
žiupsnelis šviežių mėtų,
šiek tiek blanširuotų pupų,
šiek tiek žalių žirnelių.
GAMINIMAS:
Šios salotos gana neįprastos, bet jas labai paprasta pagaminti. Tai gardus garnyras, kuris tiks prie mocarelos, ožkų sūrio, rūkytos mėsos, ant grotelių ar kepsninėje keptos baltos žuvies, pavyzdžiui, menkės arba juodadėmės menkės, net prie vištienos ir kiaulienos. Cukinijas imkite pačias geriausias (jos turi būti gražios ir tvirtos, bet ne per didelės).
4 cukinijas supjaustykite išilgai kuo plonesnėmis juostelėmis (jei turite, naudokite specialų peiliuką). Pakepinkite jas stipriai įkaitintoje keptuvėje su grotelėmis ar kepsninėje, kad iš abiejų pusių truputį apskrustų. Išdėliokite griežinėlius didelėje lėkštėje, tik pasistenkite, kad jie negulėtų vienas ant kito, antraip garuos ir patiš.
Kol jos dar apyšiltės, apibarstykite trupučiu jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų. Išimkite raudonųjų pipirų sėklas ir juos supjaustykite. Smulkiai sukapokite 1/2 česnako skiltelės ir iš aukštai apibarstykite cukinijas pipirais ir česnaku. (Jų dėkite pagal skonį, tik neužmirškite, kad susimaišę su alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis pipirai ir česnakas praranda šiek tiek aštrumo ir skonio).
Supjaustykite ir užbarstykite saują šviežių mėtų, apšlakstykite geru ypač tyru alyvuogių aliejumi ir užspauskite citrinų sulčių. Pamėtykite blanširuotų pupų ar žalių žirnelių, jei tik turite po ranka. Šios salotos visuomet tikras skanumėlis.