Gera sauja sveikų blanširuotų migdolų,
šlakelis aliejaus,
druskos,
juodųjų pipirų,
žiupsnelis džiovintų raudonųjų pipirų,
3-4 avokadų,
4-5 svogūnų laikų,
žalio pipiro,
saujos plėšytų kalendrų,
garstyčių padažo.
GAMINIMAS:
Šis patiekalas tinka prie šaltos rūkytos vištienos, ypač kai ji valgoma su pita (sirų duona). Gerą saują sveikų blanširuotų migdolų įberkite į nesvylančią keptuvę su šlakeliu aliejaus ir įjungę didžiausią karštį skrudinkite orkaitėje, kol šiek tiek parus. Nenuleisdami akių stebėkite, kad riešutai nesudegtų. Apibarstydami druska, pipirais, žiupsneliu džiovintų raudonųjų pipirų ir atidėkite į šalį.
Jums reikės 3 ar 4 avokadų, perpjautų per pusę, nuluptų, išimtais kauliukais. Supjaustykite avokadus stambiais gabalais, sumeskite į dubenį, apibarstykite 4 ar 5 smulkiai pjaustytais svogūnų laiškais, smulkiai pjaustytu šviežiu žaliuoju pipiru ir sauja plėšytų kalendrų. Galop užbarstykite migdolų, gausiai apšlakstykite tirštu garstyčių padažu (žiūrėk. receptus) ir paskaninkite druska ir pipirais.