Šokoladinis Kembridžo kremas (Jamie Oliver) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Šokoladinis Kembridžo kremas (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:

3 vanilių ankštys,
200 ml pieno,
375 ml grietinėlės,
8 didelių kiaušinių, geriau kaimiškų, tryniai,
70 g cukraus,
1 arbatinis šaukštelis su kaupu kakavos,
100 g gero smulkiai kapoto šokolado,
šiek tiek cukraus karamelei.


GAMINIMAS:

Perpjaukite vanilių ankštis išilgai, išimkite sėklas, paskui ankštis sukapokite. Sėklas ir ankštis sudėkite į puodą storu dugno, supilkite pieną ir grietinėlę. Lėtai virkite 5 minutes, kad pritrauktų. Dubenyje, kurį būtų galima uždėti ant puodo, minutę plakite kiaušinių trynius, cukrų ir kakavą.

Vis dar lėtai plakdami supilkite vanilėmis kvepiantį pieną ir grietinėlę, gerai išmaišykite. Į nešvarų puodą įpilkite vandens per 2,5 cm, užvirkite ir uždėkite dubenį. Saldų kremą 5 minutes lėtai virkite virš vandens garų dažnai pamaišydami, kol ims lipti prie šaukšto nugarėlės.

Paimkite ąsotėlį ir perkoškite kremą pro tankų sietelį, kad jame pasiliktų vanilių sėklos. Sėklas išmeskite. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių. Į kepimo skardą aukštais kraštais sudėkite 4 karščiui atsparius puodukus. Išpilstykite į juos šokoladą ir krestelkite, kad išsilygintų paviršius.

Kremą atsargiai, nekliudydami šokolado, sudėkite į indelius. Pripilkite į padėklą vandens, kad būtų maždaug iki pusės puodelių. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug 30-45 minutes, kol paviršius pasidarys truputį banguotas. Nenuleisdami akių žiūrėkite, kad kremas nesukietėtų-prisiminkite, kad kiekviena orkaitė kaista skirtingai.

Leiskite ataušti (jei norite, galite laikyti šaldytuve 3 dienas, bet geriausiai tinka per naktį palaikyti kambario temperatūroje), apibarstykite žiupsneliu cukraus ir karamelizuokite jį maža litavimo lempute (jei neturite, virkite 6 ar 7 valgomuosius šaukštus cukraus poroje šaukštų vandens, kol susidarys aukso spalvos karamelė, tada ją atsargiai supilstykite į indeliu).

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668