4 teniso kamuoliuko dydžio baltieji nulupti svogūnai,
alyvuogių aliejaus,
2 nuluptos ir smulkiai pjaustytos česnako skiltelės,
4 šakelės šviežių rozmarinų, apatiniai lapeliai nuplėšti ir smulkiai pjaustyti,
8 valgomieji šaukštai grietinėlės,
pora saujų tarkuoto parmezano,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
4 bryzeliai pančetos (vytintų lašinukų) arba sluoksniuoto rūkyto kumpio.
GAMINIMAS:
15 minučių dideliame kiekyje vandens virkite svogūnus, kad šiek tiek suminkštėtų. Išimkite iš puodo ir ataušinkite. Paskui aštriu peiliu nupjaukite nuo kiekvieno svogūno viršaus 2,5 cm, smulkiai supjaustykite ir padėkite į šalį. Jei reikia, šiek tiek palyginkite svogūnų apačią, kad tvirtai stovėtų kepimo skardoje.
Iš kiekvieno svogūno išpjaukite maždaug po šaukštą su kaupu vidaus, tik nesuardykite sienelių. Smulkiai supjaustykite ir sudėkite prie kitų pjaustytų svogūnų. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių karščio. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, suberkite česnakus, paskui supjaustytus svogūnus ir vos vos susmulkintų rozmarinų.
Porą minučių pakepkite, kad suminkštėtų, paskui susilpninkite ugnį, supilkite grietinėlę ir nuimkite nuo viryklės. Įmaišykite parmezaną ir prieskonius. Kiekvieną svogūną apsukite dailiu pančetos bryzeliu ir perverkite jį nusmailinta rozmarinų šakele ar puse kokteilinės lazdelės. Rozmarinai ir pančeta kepdami suteiks svogūnams malonaus skonio.
Sudėkite svogūnus į kepimo skardą ir į kiekvieną įkrėskite smulkinto svogūnų mišinio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje atsižvelgdami į svogūnų dydį maždaug 25 minutes, kol taps švelnūs ir minkšti. Smagu paeksperimentuoti su skirtingų rūšių sūriu, taigi mėginkite.