Visi produktai, nurodyti pagrindiniame recepte (žiūr. "Pagrindinis duonos receptas"),
alyvuogių aliejaus,
2 nuluptos ir griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės,
1 sauja šviežių nuplautų čiobrelių lapelių,
3 plonais griežinėliais pjaustyti baltieji svogūnai,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
šlakelis baltojo vyno acto.
GAMINIMAS:
Į kepotuvę įvarvinkite 4 gerus šlakus alyvuogių aliejaus, suberkite pjaustytą česnaką ir čiobrelius. Paskui sumeskite svogūnus, uždenkite ir kepkite 4 ar 5 minutes. Per tą laiką turėtų išsiskirti svogūnų sultys, todėl nuimkite dangtį ir minutę lėtai pakepkite, kad svogūnai taptų dailūs, skaidrūs ir gardūs-tik pasistenkite, kad jie nepakeistų spalvos.
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įlašinkite šlakelį acto. Kol svogūnai kepa, užmaišykite tešlą ir gaminkite pagal pagrindinį duonos receptą (žiūr. receptus) iki antrojo tešlos kildinimo. Tuomet padalykite tešlą į 4 ar 6 gabalėlius, apmiltuokite juos ir suformuokite klasikinius ilgus batonus.
Sudėkite juos į miltais apibarstytą kepimo skardą, kiekvieno batono viršų įtrinkite svogūnų mišiniu. Palikite kilti, kol tešlos padvigubės, paskui kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol batonai apskrus ir pagels.
Svogūnai pabaigoje paprastai apdega, bet taip ir turi būti. Jie vis vien bus gardūs. Tai fantastiška salsa duona, kurią galima pastatyti krepšelyje vidury stalo, kol laukiate pietų. Tačiau ji tinka su viskuo.