Gardžioji marinuota kiaulienos filė, kepta ant rabarbarų (Jamie Oliver) receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Gardžioji marinuota kiaulienos filė, kepta ant rabarbarų (Jamie Oliver)


Recepto įvertinimas:5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai


INGREDIENTAI:

1 didelė sauja šviežių šalavijų,
2 nuluptos česnako skiltelės,
alyvuogių aliejaus,
2 paruoštos kiaulienos filė,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
10 bryzelių džiovinto ar Parmos kumpio,
12 ilgų jaunų nuplautų rabarbarų kotų.

GAMINIMAS:

Iš pradžių pusę šalavijų sutrinkite grūstuvėlyje arba metaliniame dubenyje kočėlu. Sudėkite česnakus ir juos sugrūskite. Įpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, mišiniu įtrinkite abi kiaulienos filė ir, jei galite, palikite valandą pasimarinuoti. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Kiaulieną šiek tiek pagardinkite prieskoniais ir kiekvieną filė užklokite 5 džiovinto kumpio bryzeliais-juos galite įtrinti likusiu marinatu.

Rabarbarus supjaustykite piršto dydžio gabalėliais ir sudėkite į kepimo skardą (geriau ne aliuminio, nes nuo jos rabarbarai išsiteps). Kiaulieną uždėkite ant rabarbarų ir spustelkite. Ant viršaus užbarstykite šalavijų lapelių ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Paimkite lapą pergamentinio popieriaus, sudrėkinkite jį ir suglamžykite.

Tada juo uždenkite mėsą ir iš kraštų apkamšykite. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 15 minučių, paskui popierių nuimkite ir pakepkite dar 15 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti 5 minutes. Mėsą pjaustykite įstrižai, vienam žmogui skirkite pusę filė. Visą mėsos sunką supilkite atgal į skardą. Mėsą patiekite su rabarbarais, gardžia sunka iš padėklo ir keptomis bulvėmis.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Paieška
Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.. »
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668