1 kg gerų kvietinių miltų,
625 ml drungno vandens,
30 g šviežių arba 3 po 7 g pakeliai džiovintų mielių,
2 valgomieji šaukštai cukraus,
1 nubrauktas valgomasis šaukštas smulkios jūros druskos,
miltų pabarstyti,
6 bananai,
8 valgomieji šaukštai gero skysto medaus,
jei norite, 1 sauja grūstų ir smulkiai pjaustytų migdolų.
GAMINIMAS:
Pirmiausia nulupkite bananus, paskui suplakite juos plakikliu ar virtuvės kombainu. Gausite labai skystą košelę. Supilkite ją į matavimo indą ir pripilkite vandens tiek, kad iš viso būtų 625 ml. Pradėdami duonos maišymą (šulinys, vietoj vandens naudokite šias bananų sultis, kurios suteiks duonai skonio, gražumo ir stangrumo (Žiūr. receptus "Pagrindinis duonos receptas").Supilkite į tešlą medų ir suberkite riešutus.
Toliau gaminkite pagal pagrindinį receptą. Toliau (antrojo kildinimo metu) tešlą padalykite į 10 kamuoliukų. Sudėkite juos vieną šalia kito į miltais pabarstytą kepimo skardą, kur visi kartu iškils. Prieš kišdami į orkaitę gausiai apšlakstykite likusiu medumi, kad ant duonos plutos susidarytų gardi aukso spalvos karamelė.
Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Šiek tiek palikite, kad atvėstų, bet geriausia patiekti pusryčiams dar šiltą su daug sviesto ir stikline pieno. Iš šios duonos galima pagaminti nepaprastai gardų duonos ir sviesto pudingą, ją galima pašildyti ir patiekti su trupučiu ledų.