1,5 kg kaimiška višta,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
115 g arba 1/2 pakelio sviesto,
alyvuogių aliejaus,
1/2 cinamono lazdelės,
1 gera sauja šviežių šalavijų lapelių,
2 citrinų žievelės,
10 česnako skiltelių su odelėmis,
pusė litro pieno.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių ir raskite puodą, kuriame tilptų višta. Vištą gerai įtrinkite prieskoniais ir pakepkite svieste ir šlakelyje alyvuogių aliejaus, vartydami, kad ji visa tolygiai pagelstų. Nuimkite nuo ugnies, įdėkite vištą į lėkštę ir išpilkite iš puodo aliejų ir sviestą.
Liks tik prie dugno prilipusi skani sunka, kuri vėliau suteiks nuostabų karamelės skonį. Įdėkite vištą atgal į puodą su likusiais produktais ir 1 1/2 valandos kepkite įkaitintoje orkaitėje. Kai prisiminsite, pašlakstykite išsiskirusia sunka.
Citrinų žievelė šiek tiek sutrauks pieną, ir pasigamins nepaprasto skonio padažas. Prieš valgydami nuplėškite mėsą nuo kaulų ir padalykite į lėkštes. Ant viršaus užpilkite daug sunkos ir truputį varškės. Patiekite su apvirtais špinatais ar salotomis bei trupučiu bulvių košės.