T e š l a i:
600 g miltų,
apie 200 ml vandens,
1 šaukštelis druskos.
Į d a r u i:
600 g avienos arba jautienos,
250 g moliūgo,
250 g morkų,
4 svogūnai,
200 g avienos lašinių,
1 šaukštelis druskos,
70 ml vandens,
2 šaukštai ištirpinto sviesto,
maltos paprikos.
GAMINIMAS:
Mėsą ir svogūnus supjaustykite labai smulkiais gabaliukais, įberkite pipirų ir druskos, gerai išmaišykite. Nuvalytą moliūgą supjaustykite smulkiais gabalėliais, morkas sutarkuokite morkine tarka. Viską sumaišykite su mėsa. Smulkiai kubeliais supjaustykite lašinius.
Iš miltų, vandens ir druskos užminkykite tešlą. Ją kuo ploniau iškočiokite ir supjaustykite kvadratais 10x10 cm. Ant kiekvieno kvadrato dėkite po šaukštą įdaro ir lašinių kubelį. Sulipdykite mantus viršuje sujungdami kvadrato kraštus, gerai užspauskite kampus. Virkite garuose, sandariai uždarytame garintuve, apie 30 min.