Sočios šiltos gražgarsčių salotos (Jamie Oliver) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sočios šiltos gražgarsčių salotos (Jamie Oliver)


INGREDIENTAI:

2 vidutinio dydžio raudonieji svogūnai,
8 bryzeliai pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto sluoksniuoto kumpio,
porą šlakelių alyvuogių aliejaus,
4 čiobrelių šakelės,
sauja kedrinių pinijų,
žiupsnelis druskos,
4 didelės saujos gražgarsčių,
kitų salotų lapų,
balzamo acto,
gabalėlis parmezano sūrio.


GAMINIMAS:

Nulupkite ir perpjaukite per pusę, o paskui į keturias dalis 2 vidutinio dydžio raudonuosius svogūnus, tada ketvirčius dar kartą perpjaukite, taip iš kiekvieno svogūno gausite 8 gabalėlius. Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite 8 bryzelius pančetos (vytintų lašinukų) ar rūkyto sluoksniuoto kumpio, kol apskrus.

Išimkite iš keptuvės, įpilkite į ją porą šlakelių alyvuogių aliejaus, įmeskite čiobrelių šakeles, svogūnus ir gerą saują kedrinių pinijų su žiupsneliu druskos. Išmaišykite ir apie 5 minutes kepkite ant vidutinės ugnies, kol svogūnai karamelizuosis ir taps saldūs (tik nepajuos).

Pančetą ar kumpį vėl sudėkite į keptuvę, išmaišykite, tada viską sukrėskite į salotų dubenį su 4 didelėmis saujomis gražgarsčių ar kitų gražių salotų lapų. Gausiai apšlakstykite balzamo actu-susimaišęs su alyvuogių aliejumi jis bus kaip natūralus padažas. Patiekite ant viršaus paskutę parmezano-tam galite naudoti bulvių skustuką.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668