2 pankolių gumbai,
24 vyšniniai pomidorai,
1 didelė sauja juodųjų alyvuogių be kauliukų,
1 saujelė šviežių čiobrelių lapelių,
2 nuluptos ir plonai pjaustytos česnako skiltelės,
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
ypač tyro alyvuogių aliejaus,
1 taurė baltojo vyno, vermuto ar absento,
2 gumulai sviesto.
GAMINIMAS:
Nuplaukite višūninius plunksniškus pankolių žiedynus ir smulkiai sukapokite. Sudėkite į kepimo skardą. Pankolių svogūnėlius supjaustykite į 4 dalis, ketvirčius perpjaukite dar per pusę. Sudėkite juos į sūdytą verdantį vandenį ir virkite 10 minučių.
Kol pankoliai verda, įkaitinkite orkaitę iki iki 220 laipsnių karščio ir subadykite visus vyšninius pomidorus. Po 10 minučių kiaurasamčiu ištraukite pankolius ir sudėkite į kepimo skardą. Į pankolių vandenį įmeskite pomidorus ir palaikykite juos 45 sekundes, kad atšoktų odelės.
Nukoškite juos ir perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles ir sudėkite pomidorus į kepimo skardą. Suberkite alyvuoges, čiobrelius ir česnakus, pabarstykite druska ir pipirais. Apšlakstykite 2 šlakeliais alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Pasistenkite viską taip gražiai sutvarkyti, kad išeitų vienas sluoksnis. Supilkite vyną, sviesto gumulėlius sulaužykite ir sumeskite ant daržovių. Kepkite įkaitintos orkaitės viduryje pusvalandį.