300 g šaldytų išlukštentų tigrinių krevečių,
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno,
šaukštas konjako,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai smulkintų svogūnų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
pora laurų lapų,
50 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Atšilusias krevetes gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite krevetes ir maišydami apie pusę minutės pakepinkite. Pagal skonį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tolygiai apšlakstykite krevetes konjaku ir išmaišykite. Suberkite smulkintus svogūnus, sumeskite laurų lapus, supilkite vyną ir išmaišykite.
Apie minutę pakaitinkite ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir kaitinkite dar minutę. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Išgriebkite iš padažo, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Tiekite su prancūziškos duonos skrebučiais.
P a t a r i m a i: taip paruoštomis krevetėmis tinka paįvairinti šviežių daržovių salotas; jas galite naudoti ir kaip kumpio suktinukų įdarą