Pikantiškos krevetės receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Pikantiškos krevetės


INGREDIENTAI:

300 g šaldytų išlukštentų tigrinių krevečių,
0,5 stiklinės sauso baltojo vyno,
šaukštas konjako,
2 šaukštai sviesto,
3 šaukštai smulkintų svogūnų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
druskos,
pora laurų lapų,
50 ml grietinėlės.


GAMINIMAS:

Atšilusias krevetes gerai nusausinkite popieriniu rankšluoščiu. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite krevetes ir maišydami apie pusę minutės pakepinkite. Pagal skonį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų. Tolygiai apšlakstykite krevetes konjaku ir išmaišykite. Suberkite smulkintus svogūnus, sumeskite laurų lapus, supilkite vyną ir išmaišykite.

Apie minutę pakaitinkite ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę, išmaišykite ir kaitinkite dar minutę. Nukelkite nuo ugnies ir palikite, kad atvėstų. Išgriebkite iš padažo, gerai nuvarvinkite ir sudėkite į serviravimo lėkštę. Tiekite su prancūziškos duonos skrebučiais.

P a t a r i m a i: taip paruoštomis krevetėmis tinka paįvairinti šviežių daržovių salotas; jas galite naudoti ir kaip kumpio suktinukų įdarą

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668