500 g miltų,
po žiupsnelį druskos, cukraus,
2 šaukšteliai kepimo miltelių,
80 g sviesto,
200 ml pasukų,
kiaušinis,
150 g karštai rūkytos lašišos,
keli šaukštai juodųjų ikrų (tinka ir baltyminiai),
3 šaukštai fetos,
šaukštas liesos grietinės.
GAMINIMAS:
Sumaišykite miltus, druską, cukrų ir kepimo miltelius. Šaldymo kameroje atšaldytą rupiai sutarkuotą sviestą rupiai sutarkuokite, sukrėskite į dubenį, su biriais produktais ir ištrinkite masę švariomis rankomis.
Supilkite pasukas ir kruopščiai išmaišykite. Iš gautos masės suformuokite rutulį ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Iš atvėsintos tešlos iškočiokite maždaug 2 cm storio lakštą. Tada nedidele stiklinaite išspauskite apskritimus (iš tokio kiekio tešlos turėtų būti 12-14 vienetų)
Išdėliokite juos kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, aptepkite plaktais kiaušiniais ir 15-20 minučių pašaukite į 220 laipsnių karštumo orkaitę. Lašišą supjaustykite juostelėmis, fetą ištrinkite su grietine. Ant atvėsusių paplotėlių dėkite po pusiau perlenktą lašišos griežinėlį.
Ant viršaus užkrėskite šlakelį su grietine išsuktos fetos, užberkite po žiupsnelį ikrų. Tiekdami puoškite šviežiais žalumynais. Užkandėlė bus sotesnė, jei prieš perlenkdami pusiau minkšta feta dar aptepkite kiekvieną lašišos griežinėlį. Dėl pikantiškumo ir gaivos į fetos masę galite įmaišyti įvairių šviežių smulkintų prieskoninių žolelių.