T e š l a i:
125 g a.r. kvietinių miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
90 g ištirpdyto sviesto arba margarino,
žiupsnelis druskos,
90 g sutarkuoto sūrio,
3 kiaušinių tryniai,
2 šaukštai vandens,
1 kiaušinis patepimui.
Sūrio įdarui:
45 g sviesto,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis maltų pipirų,
45 g sutarkuoto sūrio,
100 g smulkiai supjaustyto sūrio.
P a p u o š i m u i:
kmynai,
sezamas,
aguonos,
pipirai,
malta paprika.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, supilkite ištirpintą sviestą arba margariną. Druską, kiaušinių trynius ir vandenį suplakite. Viską gerai išmaišykite. Paruoštą tešlą įdėkite į šaldytuvą 1/2 valandos.
Tešlą iškočiokite į 3 mm storio lakštus. Išpjaukite norimos formos sausainius ir sudėkite juos ant riebalais pateptos kepimo skardos. Sausainukus ištepkite išplaktu kiaušiniu ir papuoškite paruoštomis sėklomis. Įdėkite į orkaitę. Kepkite elektrinėje ar dujinėje orkaitėje (prieš dedant įkaitinkite) 170 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
Sūrio kremas: sviestą sutrinkite su druska ir pipirais, sudėkite sutarkuotą sūrį, supjaustytą kumpį ir viską gerai išmaišykite. Iškeptus sausainukus patiekite su sūrio kremu.