Energetinė vertė: 2054 kcal
2 stiklinės avižinių dribsnių,
2 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai,
1 šaukštas sviesto,
2 šaukštai supjaustytų petražolių,
druskos.
P a d a ž u i:
1 šaukštas sviesto,
1 šaukštas miltų,
1 stiklinė vandens,
1 šaukštas grietinės,
2 šaukštai apvirintų sukapotų rūgštynių,
druskos.
GAMINIMAS:
Avižinius dribsnius užplikykite pienu ir pastatykite 1 valandai šiltai, kad išbrinktų. Į išbrinkintas kruopas sudėkite išplaktus su druska trynius, petražolių lapelius, sviestą ir išplaktus baltymus.
Į gilų riebalais išteptą ir džiuvėsėliais išbarstytą indą supilkite tešlą, indą uždenkite pergamentiniu popieriumi, apriškite ir įstatykite į puodą su vandeniu. Virkite 1 valandą. Išvirusį pudingą atskirkite nuo indo kraštų ir po 5 minučių išverskite.
P a d a ž u i miltus pakepinkite svieste, supilkite vandenį, sudėkite rūgštynes, grietinę, pasūdykite ir užvirinkite. Pudingą galima paduoti ir su grietinės ar pomidorų padažu.