0,5 kg miltų,
0,5 stiklinės pieno,
5 tryniai,
1 kiaušinis aptepimui,
125 g cukraus,
100 g sviesto,
50 g mielių,
tarkuota citrinos žievelė,
1 stiklinė razinų,
baltojo glajaus, arba miltinio cukraus puošimui.
GAMINIMAS:
Į pašildytą pieną sudedamos ištrintos ir su trupučiu pieno išleistos mielės, su cukrumi ištrinti tryniai, citrinos žievelė ir visi miltai. Sudėjus dalį (50 g)ištirpinto (bet ne per karšto) sviesto, gerai išminkoma. Tešla pastatoma šiltai, kad pakiltų. Po to ji iškočiojama piršto storio lakštu, kuris aptepamas likusiusviestu, pabarstomas cukrumi, razinomis ir suvyniojamas voleliu.
Gerai užspaudus galus, susukama riestė arba aštuoniukė. Įdėjus į sviestu pateptą skardą, pyragas kildinamas apie 0,5 val. šiltoje patalpoje. Tada pyragas patepamas plaktu kiaušiniu ir kepamas įkaitintoje orkaitėje vidutinio karštumo temperatūroje apie 1 val. Atvėsęs karvojus puošiamas baltu glajumi (žiūr. receptus "Plikyta boba") arba apsijojamas miltiniu cukrumi. Galima puošti ir iš tos pat tešlos padarytais lapeliais, gėlėmis.