Karvojus I receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Karvojus I


INGREDIENTAI:

0,5 kg miltų,
0,5 stiklinės pieno,
5 tryniai,
1 kiaušinis aptepimui,
125 g cukraus,
100 g sviesto,
50 g mielių,
tarkuota citrinos žievelė,
1 stiklinė razinų,
baltojo glajaus, arba miltinio cukraus puošimui.


GAMINIMAS:

Į pašildytą pieną sudedamos ištrintos ir su trupučiu pieno išleistos mielės, su cukrumi ištrinti tryniai, citrinos žievelė ir visi miltai. Sudėjus dalį (50 g)ištirpinto (bet ne per karšto) sviesto, gerai išminkoma. Tešla pastatoma šiltai, kad pakiltų. Po to ji iškočiojama piršto storio lakštu, kuris aptepamas likusiusviestu, pabarstomas cukrumi, razinomis ir suvyniojamas voleliu.

Gerai užspaudus galus, susukama riestė arba aštuoniukė. Įdėjus į sviestu pateptą skardą, pyragas kildinamas apie 0,5 val. šiltoje patalpoje. Tada pyragas patepamas plaktu kiaušiniu ir kepamas įkaitintoje orkaitėje vidutinio karštumo temperatūroje apie 1 val. Atvėsęs karvojus puošiamas baltu glajumi (žiūr. receptus "Plikyta boba") arba apsijojamas miltiniu cukrumi. Galima puošti ir iš tos pat tešlos padarytais lapeliais, gėlėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668