1 stiklinė juodos duonos džiūvėsėlių,
15 kiaušinių,
1 stiklinė cukraus,
0,5 stiklinės bulvių krakmolo,
1 arbatinis šaukštelis cinamono,
1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių,
1/4 šaukštelio tarkuoto muškato riešuto,
glajaus puošimui.
GAMINIMAS:
Kiaušinių tryniai su cukrumi išsukami iki baltumo, sudedamas cinamonas, gvazdikėliai, muškato riešutas, krakmolas ir pusė recepte nurodytų duonos džiūvėsėlių (šie nesupuls, jeigu prieš tai juos truputį, kad nesuskystų, sudrėkinsite grietinėle ar pienu).
Viskas gerai išmaišoma. Kiaušinių baltymai išplakami iki standumo, ir, atsargiai apmaišant, sudedami į tešlą. Kartu su jais sudedami ir likusieji duonos džiūvėsėliai (truputis pasilieka formai išbarstyti). Visa masė supilama į aukštą riebalais išteptą ir džiūvėsėliais išbarstytą formą. Kepama nekarštoje orkaitėje apie 1 val. Atvėsinta boba puošiama glajumi (žiūr. receptą "Plikyta boba").