1 stiklinė miltų,
2 stiklinės pieno,
1 kiaušinis,
cukraus,
druskos.
Įdarui:
400 g virtos jautienos,
liesesnės kiaulienos,
veršienos ar triušienos,
1 svogūnas,
1 kiaušinis,
0,5 šaukšto taukų,
druskos,
pipirų,
mairūno.
GAMINIMAS:
Lietiniams tešla gaminama kaip ir lietiniams su varške: į ištrintą su druska ir cukrumi kiaušinį maišant supilama 0,5 stiklinės pieno ar vandens. Įsijojami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Intensyviai sukant, supilamas likęs skystis. Apkepama tik viena lietinių pusė.
Mėsa sumalama ir pakepinama keptuvėje kartu su smulkiai pjaustytais svogūnais. Pravėsinus įmušamas kiaušinis, sudedama druska, pipirai ir viskas gerai išmaišoma. Ant apkepintos lietinio pusės dedama po 1 šaukštą įdaro.
Jį išlyginus, lietinis susukamas voleliu ir iki gelsvumo pakepinama karštuose riebaluose. Patiekiant į stalą užpilama sviestu. Valgoma su spirgučių padažu, kuris patiekiamas padažinėje.