1 stiklinė miltų,
2 stiklinės pieno ar vandens,
1 kiaušinis,
0,5 šaukšto cukraus,
druskos,
sviesto,
lašinių keptuvei patepti.
Įdarui:
400 g varškės,
1 šauktas cukraus,
1 kiaušinis,
0,5 stiklinės grietinės ar sviesto,
vanilės,
druskos.
GAMINIMAS:
Į ištrintą su druska ir cukrumi kiaušinį maišant supilama 0,5 stiklinės pieno ar vandens. Įsijojami miltai ir viskas gerai išmaišoma. Intensyviai sukant, supilamas likęs skystis. Įkaitinta keptuvė patepama lašinukais ir įpilama tešlos, kuri, vartant keptuvę, paskleidžiama tolygiai.
Lietiniai kepami apverčiant iš abiejų pusių. Iškepę dedami į lėkštę ar dubenį vienas ant kito. Kad nesuliptų, perliejami sviestu. Varškė ištrinama per sietelį ar permalama. Pridėjus druskos, cukraus, vanilės, įmušamas kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma.
Ant kiekvieno lietinio dedama po 1 šaukštą įdaro ir, užlenkiant kratšus, formuojami voko pavidalo blyneliai. Įdaryti lietiniai sudedami į keptuvėje įkaitintą sviestą ir iš abiejų pusių apkepami. Prieš kepant lietinius galima pamirkyti kiaušinio plakinyje, pavolioti džiūvėsėliuose ir tada apkepti svieste.
Į stalą duodama su grietine ar cukrumi. Galima valgyti ir su sviesto bei grietinės padažu: į keptuvėje išleistą sviestą supilama grietinė, kuri maišant pakaitinama, tačiau neužvirinama. Į stalą padažas patiekiamas padažinėje.