2 stiklinės grikinių miltų,
2 stiklinės kvietinių miltų,
1 stiklinė vandens,
2-3 stiklinės pieno,
3 šaukštai sviesto,
3 kiaušiniai,
15 g mielių,
cukraus,
druskos,
riebalų kepimui (tinkamiausi kulinariniai taukai).
GAMINIMAS:
Stiklinė grikinių miltų užplikoma stikline verdančio vandens ir gerai išsukama. Į atvėsintą tešlą supilama stiklinė kvietinių miltų ir stiklinė pašildyto (iki 35 laipsnių) pieno bei su 1 arbatiniu šaukšteliu cukraus ištrintos mielės.
Išplakta tešla uždengiama drobele ir padedama šiltai, kad pakiltų. Į gerai ištrintą sviestą sudedami tryniai, 1 šaukštas cukraus, viskas išsukama iki vienalytės masės ir sudedama į pakilusią tešlą. Į ją įpilamas likęs pašildytas pienas, miltai ir, gerai išmaišius, dar kartą kildinama.
Pakilus tešlai, atsargiai sudedami iki standžių putų išplakti baltymai, pasūdoma. Sklindžiai kepami gerai įkaitintuose riebaluose, iš abiejų pusių apvartant, iki gražiai apkepa. Į stalą patiekiami pašildytame keraminiame dubenyje. Atskirai indelyje patiekiama grietinė.