3 stiklinės aukščiausios rūšies kvietinių miltų,
4 tryniai,
3 šaukštai grietinės,
3 šaukštai sviesto,
1 arbatinis šaukštelis smulkintų prieskonių mišinio (imbiero, gvazdikėlių, cinamono, citrinos žievelės),
4 šaukštai medaus,
šaukštai deginto cukraus skystimo,
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis sodos,
džiūvėsėlių.
GAMINIMAS:
Į deginto cukraus skystimą (ruošiamas kaip ir smulkiems meduoliams (žr. receptus), sudedamas medus, sviestas, prieskoniai. Viskas užvirinama. Tryniai išsukami su grietine, įbėrus sodos, supilami į atvėsintą medaus ir prieskonių masę.
Viskas gerai išmaišoma. Sukant mediniu šaukštu į vieną pusę, įsijojami miltai. Paruošiama skarda, kuri ištepama riebalais ir išbarstoma džiūvėsėliais. Į ją supilama grietinės tirštumo masė. Kepama nekarštoje orkaitėje 120 laipsnių 30-40 min.